Odder kommune fremrykker minimumsnormeringer til 2021

På baggrund af et borgerforslag fremsat af forældreorganisationen Odder, da har Odder kommune valgt at afsætte ekstra midler til daginstitutionerne, således minimumsnormeringer kan opnås allerede fra næste år.

børn og forældre kan glæde sig over, at kommunens dagtilbud fra næste år tilføres 5,8 millioner kroner. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Af Søren Schousgaard

Fem børne år er det samme som 35 voksen år. Sådan skulle man næsten tro de tænkte i Odder Kommune. Her har man i forbindelse med budget 2021 nemlig suppleret det statslige tilskud til daginstitutionerne med fire millioner kroner. Således kan både børn og forældre i kommunen, se frem til minimumsnormeringer allerede fra næste år, og ikke først fra 2025 hvor loven om minimumsnormeringer træder i kraft.

Fremrykningen af minimumsnormeringerne sker på baggrund af et borgerforslag
Beslutningen har sine rødder, i et borgerforslag der blev fremsat i foråret. Her bad en gruppe borgere kommunen regne på, hvad det ville koste at indfører minimumsnormeringer allerede fra næste år. Og det forslag, det har kommunen handlet på. De har ikke bare afsat de to millioner der adskilte statens tilskud fra at opnå minimumsnormeringer fra næste år. De har afsat fire millioner i budgetforliget. Kommunens dagtilbud kan altså se frem til et betydeligt løft næste år.

Forældreorganisationen Odder håber på flere pædagoger
Talspersonen for forældreorganisationen Odder, Lena Bryder, er umiddelbart positivt stemt over for forslaget. Dog håber hun ikke at et løft i normeringen, sker uden at indtænke personalets faglighed heri.

– Vi er selvfølgelig interesseret i at man kigger efter uddannet personale. Vi er rigtig glade for de pædagogiske assistenter og medhjælpere der er i institutionerne, men det er pædagogerne der har kvalifikationerne til at tage sig af forældre samarbejdet, lærings planerne og børnenes lang sigtede trivsel.

Det giver vice borgmester og formand for Børn, unge og kultur udvalget, Lone Jakobi, hende ret i. Hun påpeger dog at den faglige kvalitet er betinget af en nogenlunde normering.

– Hvis vi skal snakke om et samlet kvalitetstilbud, så er der flere parametre der betyder noget for, hvilken kvalitet vi har i vores dagtilbud. Men det er også klart, at et tilstrækkeligt antal hænder er en forudsætning for noget af det andet. Man kan godt komme så langt ned i normering, at det kan vælte hele butikken, så at sige.

Udover bedre normering, så ønsker Lone Jakobi også at hæve andelen af pædagoger i kommunens dagtilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *